Tagok

img
bilbok
Zsákos Bilbó
Nemes Diána

Bilbó Gandalf unszolására csatlakozott Tölgypajzsos Thorinhoz és 12 törpjéhez, hogy Smaugtól a sárkánytól visszahódítsák a Törpök rég elvesztett királyságát, a távoli Erebort.
A szinte egész Középföldét átutazó útjuk során rengeteg nehézségben és veszedelemben volt része Majdnem trollok vacsorája lett,  orkok és wargok üldözték hegyre fel és hegyre le….egészen a fák csúcsáig, sikeresen megmenekült a koboldok sötét alagútjaiból…és Gollamtól, sasok hátán repült, óriáspókokkal viaskodott, hordókban szöktette meg társait a tünde király börtönéből…és még ott volt maga a Sárkány is…
Ezek persze mély, …de leginkább koszos nyomokat hagytak a régen oly becsben és tisztán tartott ruháiban. Az inge maszatos lett, nadrágja megkopott, zöld mellénye majdnem összes rézgombját elvesztette a Gollam elől menekülve, bordó kordkabátkája pedig pókhálókkal teli. Kis tünde kardja, Fullánk, amit még a trolloktól zsákmányolt, sokszor megmentette saját és társai életét. zsebében pedig ott pihen a Ködhegység alagútjaiban meglelt Egy Gyűrű.

(Majdnem trollok vacsorája lett,  orkok és wargok üldözték hegyre fel és hegyre le….egészen a fák csúcsáig, sikeresen megmenekült a koboldok sötét alagútjaiból…és Gollamtól, sasok hátán repült, óriáspókokkal viaskodott, hordókban szöktette meg társait a tünde király börtönéből…és még ott volt maga a Sárkány is…)