Csatlakozási lehetőségek és feltételek

img

Pártoló és jelmezes tagság a Gyűrűk Ura Cosplay Clubban

 

Két lehetőség áll rendelkezésedre, egyik a pártoló tagság, a másik pedig a rendes tagság.


Pártoló tagság

A pártoló tag nem cosplay-ezik, anyagilag, természetben vagy bármilyen egyéb önkéntes módon támogatja a csapatot (pl.: pénz, alapanyagok, kapcsolati tőke, munka, lehetőségek stb.).
Ha rajongó vagy, és egyetértesz küldetésünkkel, de nem akarsz jelmezt csináltatni, ez Neked való.

 

Rendes jelmezes tagság

Amennyiben már rendelkezik jelmezzel, és azzal szeretne csatlakozni, a jelmez minőségi elbírálásáról mindig a három alapító tag dönt. Ezt a szabályt az egységes, minőségi, filmhű jelmezek és a tagok védelmében hoztuk. Te sem éreznéd jól magad, ha a csapat egységes minőségi jelmezeiből látványosan kilógna a Tied.

Ha még nem rendelkezel jelmezzel, segítünk kitalálni és megvalósítani, amit szeretnél.

Új jelmezek esetén, azaz egy meglévő tag új jelmeze szintén közös megbeszélés kérdése.

 

Csatlakozási feltételek

 

 • a 18 éves életkor betöltése, és kortól független szellemi érettség,
 • igényes (filmhű) jelmez – ha a jelmez nem szerepel a filmben, a Tolkien könyveinek rajzai az irányadóak,
 • karakterhűség a megjelenésben (ha két méteres férfi vagy, ne akarj hobbitlány lenni)
 • a GyUCC alapszabályának elolvasása és elfogadása után lehet jelentkezni jelöltnek,
 • a tagság előfeltétele továbbá minimum három alkalommal történő elbeszélgetés a csapat tagjaival, mely alkalmakkor a jelölt kifejti miért szeretne csatlakozni, mi a célja tagként, és amennyiben jelmezes tag szeretne lenni, megnevezi az általa választott karaktert, illetve annak választott jelmezét. A találkozókra azért van szükség, hogy megismerjük egymást, és tájékoztassunk arról, milyen tagi élet.
  Amennyiben pártoló tag kíván lenni, ez irányú nézeteit fejti ki.
 • A klubba való felvétel szavazás útján, minősített többséggel történik.

 

Részvétel és elvárt viselkedési normák

 

 • Jelmezes tagok esetén évente legalább egy rendezvényen való részvétel a csapattal
 • A clubon belül tilos a politizálás!
 • A személyeskedő megjegyzés bomlasztó, a vezető harmadik figyelmeztetése után elbocsátást vonhat maga után. Az elbocsátásról közös szarvazással, minősített többséggel dönt a csapat.
 • A szavazással elfogadott döntéseket a csapat minden tagja magára nézve kötelezőnek ismeri el. A megszavazott témák tárgyában indított ismételt vita személyeskedésnek/bomlasztó viselkedésnek számít.
 • A crossplay a clubon belül alapvetően nem támogatott, azonban kitételesen lehetséges. A választott karakternek szigorúan illeszkednie kell a személyiségéhez. Crossplay elfogadása külön szavazással és szigorúbb elbírálással történik.

 

 

Tagdíj

 

 • A tagdíj negyedévente 1500 Ft. A tagdíjat a pártoló tagok és a jelmezes tagok egyaránt kötelesek befizetni. A pénztáros Kádár Anna.
 • A befolyt pénzt mindig a közösen megbeszéltek alapján költjük el, szóróanyagokra, dekorációs anyagokra, fejlesztésekre stb.

 

Kilépés

 

 • A kilépés lehet önkéntes alapon vagy elbocsátás útján (minősített többségű szavazás)

 

 

Vezető személye és jogkörei

 

A csapat vezetője Zsikla Gergely, alapító.

A vezető irányt mutat, szavazást írhat ki, javaslatokat tehet a csapat számára, szavazásokat bonyolít le, de ugyanannyi (1) szavazata van, mint a csapat többi tagjának. A közösen hozott szabályok betartásáért is ő felel. Rendezvényeket és egyéb eseményeket a vezetővel kell egyeztetni, a rendezvények lebonyolítása a vezető felelőssége alá tartozik. Hakni esetén a megrendelő dönt az eseményen résztvevő karakterekről.